Besinleri Buzdolabında Nasıl Saklayalım?

Besinlerin satın alındıktan sonra uygun sıcaklıklarda ve şekillerde depolanması büyük bir önem taşımaktadır. Evlerin mutfaklarında yapılan zaman ve sıcaklıkla ilişkili yanlış uygulamalar gıda kaynaklı hastalıkların oluşumunda önemli bir etkendir. Uygun depolama koşullarında saklanmayan besinlerde çeşitli bozulmalar meydana gelmektedir. Meydana gelen bu bozulmalar sonucunda besin öğesi kayıpları oluşmakta ve besinler sağlığı tehdit etmektedir.

Sarımsak Hipertansiyon (Yüksek Tanisyon) Tedavisinde Etkili Midir? Tansiyonu Düşürür Mü?

Sarımsak uzun yıllardır tibbi özellikleri sebebiyle üzerinde detaylı araştırmalar yapılan bir bitkidir. Orta Çağ’da bilhassa kolera, veba vb. salgın hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır. Bu dönemde salgın hastalıklarla mücadele eden hekimlerin maskelerini sarımsakla ıslattıkları bilinmektedir. 3500 yıllık bir belge olan Mısır Kodeksi Ebers’te sarımsağın kalp rahatsızlıkları, tümörler, solucanlar, ısırıklar ve diğer rahatsızlıkların tedavisinde yararlı olduğu belirtilmektedir.

Lahana Kaç Kaloridir? Lahananın Sağlık İçin Yararları Nelerdir?

Brassicaceae (turpgiller), Dünya çapında yetişen 360 cins ve yaklaşık olarak 3709 türden oluşan en kalabalık kapalı tohumlu ailelerinden birisidir. Lahana da uzun bir yetiştirme geçmişine sahip bu aileyi en çok temsil eden otsu ve yapraklı bir bitkidir. Yeşil, beyaz ve kırmızı en çok bilinen lahana çeşitleriyken; savoy ve konik lahana daha az bilinen ve hala üzerinde farklı çalışmalar yapılan lahana çeşitleridir.

Çay Kansızlık Yapar Mı?

Çay Türkiye’de sudan sonra en çok tüketilen içecektir. Öyke ki nufüsun %96’sı her gün çay tüketirken, bir günde 245 milyon çay içilmektedir. Bu durum da Türkiye’yi çay tüketimide dünyada 1. sıraya taşımaktadır. Peki hepimiz “ Çok çay içme, kansızlık yapar” cümlesini hayatımızda bir defa mutlaka duymuşuzdur. Gerçekten çay tüketimi ile kansızlık arasında bir bağlantı var mıdır? Haydi hep birlikte bu sorunun cevabına bakalım.

İdrar Yolu Enfeksiyonunda Beslenmenin Yeri

İdrar yolu enfeksiyonu dünya çapında en sık görülen mikrobiyal enfeksiyonlardan birisidir ve 1000 kişiden 10’unda görülmektedir. İdrar yolu enfeksiyonu böbrekleri, üreterleri, mesaneyi ve üretrayı kapsayan tüm üriner sistemi etkilemektedir. İdrar yaparken yanma hissi ve şiddetli ağrı, mesane boşken idrar yapma ihtiyacının artması ve tekrarlayan idrara çıkma, bulanık idrar, bazen kanlı idrar yapma idrar yolu enfeksiyonunun semptomları arasındadır.

Turşu Kaç Kaloridir? Turşunun Sağlığa Yararları Nelerdir?

Turşu, her zaman Türk kültüründe yerini koruyabilen, kış sofralarını zenginleştiren, mutfaklarımızın vazgeçilmez geleneksel lezzetlerinden birisidir. En bilinen tanımıyla; sebze veya meyvelerin belirli oranlarda tuz içeren salamura veya kendi öz sularıyla fermantasyonu olarak tanımlanmaktadır. Turşu kelimesi Hollandaca’da yiyecekleri korumak ve tatlandırmak için kullanılan baharatlı tuzlu su çözeltisi anlamına gelen ‘pekel’ sözcüğünden türemiştir.